Over Straotpraot

Straotpraot

Straotpraot op zijn Utrechts

Is opgestart omdat we steeds drukker zijn en minder in direct contact. Dat heeft zijn gevolgen. Dat merkte ik zelf ook toen ik een aantal jaar geleden ziek thuis kwam te zitten. Dat was wel even schrikken. Je doet op veel vlakken niet meer mee. Gelukkig was het ook een kans om andere zaken op te pakken. Want liever kijk ik naar wat wel kan en naar ieders kracht. Met de eerste steun van een buurtwerker Ed van welzijnsorganisatie Dock nam ik de stap en ging de straat op. Op een ludieke manier, met een klaptafel, een kan koffie. Zittend bij een bushalte, midden in de wijk of onderweg, op naar jou. Ruimte voor een praatje, of een diepgaander gesprek. Net zoals dat uitpakt. En dat dit waarde heeft heb ik gaande weg steeds meer gemerkt.

Straotpraot Utrecht is een particulier vrijwilligersinitiatief zonder verdienmodel. Heeft steun ontvangen van Het Oranje Fonds, Dock Utrecht, Haella Stichting, Vrijwilligerscentrale Utrecht, gemeente Utrecht.

 

Verbinden gaat over samen, zegt Claudia Brugman

Mensenwerk, dat samen maakt ons sterker. Wat kan jij, wat kan ik betekenen? Mijn achtergrond is breed. Net als mijn levenservaring. Ervaringsdeskundig binnen verschillende gebieden.

Dus zet ik mij met liefde in voor een gezonde leefomgeving en een rijk gevoel van leven. Voor iedereen, omdat we allemaal meetellen. Want deze blauwe bol, dat is een bijzondere plek om op te leven. Een plek om zorgvuldig mee om te gaan.

SP19002_straotpraot_intgroen
Nieuwsgierig naar de Straotpraotverhalen?
Lees ze hier 

Of lees het interview in het Straatnieuwsstraatnieuws voorzijde