Onthulling Straotpraot stoeptegels

Onthulling Straotpraot stoeptegels

2 maart 2019 In de media 0
Home » Onthulling Straotpraot stoeptegels
22 juni 2018 – Contact maken? Ga lekker straotpraoten.  Vanaf deze maand zullen er door de gehele wijk Zuilen, meerdere stoeptegels te zien zijn die oproepen om te zien naar elkaar. De eerste tegel werd vandaag onthuld door de nieuwe wijkwethouder Klaas Verschure bij buurthuis Zuilen.

Aansluitend was er een spetterend optreden van het koor de Hollandse noot met het lied ‘de buurt’. Die dit lied speciaal maakte voor Straotpraot.
Binnen in het buurthuis  was er koffie + taart voor iedereen.  Door de wijk heen, bij bushaltes en het SEB-gebouw waren er straatpraters te vinden. Geheel volgens het Straotpraot concept met aandacht voor de ander en een kop koffie. Voor de meeste deelnemers was dit de eerste keer dat ze op deze wijze in gesprek gingen met de buurt. Zo werden er verrassende gesprekken gevoerd. Reacties van de straat’ ‘een praatje is zo belangrijk tegen eenzaamheid’, ‘Taart gratis? echt , wat leuk!, ‘Wat een gezelligheid’, ‘Fijn om elkaar te ontmoeten’.  Passanten kregen behalve een moment van aandacht ook een plantje cadeau en werden sommige locaties opgeleukt met hapjes van de Resto van Hartefiets en werd er live muziek gespeeld door straatartiesten.


Alleen door de inzet van zo’n dertig kanjervrijwilligers, de ondersteuning van meerdere plaatselijke bedrijven werd het een waar wijkfeestje.

Albert Heijn W.C. Rokade, Winkeliersvereniging Rokade, Oog voor Utrecht, SEB – gebouw (Stichting Elinkwijksbelang), Toko de Waag, Appie Alferink, ZIMIHC, By Bosshardt,  Joyce Brouwer, Buurthuis Zuilen, Ady Hoitink, Esther Kersten, Koor de Hollandse Noot, Ed Lasseur – sociaal makelaar MEKAAR, Buurtteam Zuilen, Omzien naar elkaar Vliegeniersbuurt, Bingo Fm Sonja Lunchpakket, Initiatievenfonds gemeente Utrecht, wijkbureau Noordwest, reclame bureau Rits Rats, Fred Nuwenhuis, Awesome Utrecht, Burennetwerk Zuilen, Roobol Kapel, Blossom030, Beursvloer Utrecht, Vrijwilligerscentrale Utrecht, Joris Louwes – fotograaf, Armoede-coalitie Utrecht, Straatnieuws – de thuislozenkrant,  Banketbakkerij Steentjes, The Colour Kitchen, Resto van Harte, Utrecht Natuurlijk, De Kargadoor, Plein 11, T ‘Kraayennest, RTV-Utrecht, Radio M, Buurtteam, RTV Utrecht en Radio M.

We kijken tevreden terug dat er weer’ zaadjes’ zijn geplant voor een bredere samenwerking met diverse andere wijkinitiatieven.