Categorieën
Activiteiten nieuws

Lucky Duck

Gaypride


‘Vangen! Roep ik’.‘Nee, bedankt zegt de man, snoep is troep’. Vandaag staat mijn klaptafeltje en kan koffie voor een winkel in het centrum van de stad. Te midden van het winkelend publiek en voorbijtrekkende feestvierders – met opvallende roze kledij en regenboogvlaggen -. Verder enkele travestieten, met in hun kielzog een fotograferende toerist. Het is gaypride. Dus deel ik naast het gebruikelijke ‘kommechie koffie’ ook regenboogsnoepjes uit.

Gezond?


Dat niet. ‘Troep? Herhaal ik en observeer de nee-bedankt man, een strakke snit in het beige pak, zijn gezicht in de plooi en de geur van een onbekende aftershave. Niet het type mens welke ik doorgaans spreek. Op straat kan alles, dus een half uur later weet ik dat deze man – door gezondheidsproblemen – zijn leven een aantal jaar geleden drastisch heeft veranderd. Ben ik op de hoogte over; wat is goede voeding? En ben ik enthousiast geraakt om zelfs naar een waterwinkel te gaan, om de grand crue onder het water (van honderden euro’s) te bewonderen. Al zit een aankoop er niet in met mijn smalle beurs.

Eend
‘Ik sla nog geen vlieg dood, zo gek ben ik op dieren, zegt de man en ik heb zelfs een eend als huisdier gehad. Die ging gewoon mee in de auto.

Als bijrijder, hij kwaakte er dan lustig op los’. Zoiets bedenk je toch niet! Als het tijd is om naar huis te gaan gaat het door mijn hoofd, ” bij de een zit de kleur aan de buitenkant, – dat heb ik vandaag wel gezien met al die uitgedoste mensen -, bij de ander meer van binnen”. De mens is een kleurrijk palet van diversiteit, dat is me met recht wel een feestje waard! Lucky Duck.