Dubbelganger

De Verhalen

Dubbelganger

Home » Home » Dubbelganger
Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en de wind door de straten blaast, strijk ik even niet neer aan de straat. Het klaptafeltje en de kan koffie heb ik verruild voor mijn driewielfiets. Dit is nu mijn basis en stop ik regelmatig om te luisteren naar de ander. Zo gaat het Straotpraoten onverminderd door.

Kwijlen
Er springt een enthousiast en licht kwijlende hond tegen me aan. Van een vriendelijk soort. ‘Kom hier! Zegt de eigenaar, ‘niet doen’. ‘Oh geeft niks hoor’, zeg ik. ‘Ik hou van honden, dat weet je’. ‘Hoe gaat het met jou? Vraag ik. Deze kalende man heeft een slank postuur, draagt een opvallende ring en oogt jong. Maar is naar ik weet wel van middelbare leeftijd. ‘Oh het gaat wel’, antwoordt hij. ‘Het blijft wennen. Een huwelijk van zoveel jaar gestopt. Ik kan het soms nog steeds niet geloven. Zag het echt niet aankomen, dat ze wegging.

Gelukkig
Gelukkig heb ik hem nog’. En hij wijst naar de bruine hond, die vrolijk staat te kwispelen. ‘Mijn kinderen zijn nog steeds verdrietig’, gaat hij verder. ‘Dat is misschien nog wel het aller moeilijkste. Al zijn ze al volwassen. Ze zien het aan je. Hoe doe jij dat alleen zijn? Vraagt hij en wacht het antwoord niet af. ‘Ik heb ook ineens heel weinig inkomen, moet opletten wat ik koop. Ik zit met een heup die stuk is daarom ben ik ook thuis en ik wil wel vrijwilligerswerk doen maar kan me er alleen nog niet toe zetten’. Mmm, mompel ik. Hij gaat verder: ‘van de week sprak een onbekende man me aan en zei; ‘was leuk he dat ik je daar zag? Ik had geen idee waar hij het over had. Dat gebeurd me wel vaker dat mensen me ergens zien en dat ik er dan niet ben geweest. Ook toen ik jong was. Dat zou wat zijn als ik mijn dubbelganger tegen zou komen. Net alsof je in de spiegel kijkt. Zou hij dan ook gescheiden zijn? Zegt hij vragend en kijkt me aan. ‘Ik heb weleens gehoord dat we allemaal een evenbeeld hebben rondlopen, antwoord ik.

Hij fronst zijn wenkbrauwen en zegt: nou als ik een dubbelganger heb ergens, dan ben ik toch niet alleen’.
Back To Top