Congres Sociaal&Gezond 2017

Congres Sociaal&Gezond 2017

5 mei 2017 nieuws 0
Home » Congres Sociaal&Gezond 2017
Een sociaal netwerk geeft een stevige basis. Voor hulp bij alledaagse problemen of activiteiten en draagt bij aan betere gezondheid. Mensen, gemeenten, bestuurders realiseren dat nog niet altijd. Dat is een uitspraak van Marijke Vos, voorzitter Sociaal Werk Nederland.

Wil je bijdrage leveren aan sterke combinatie van gezondheidszorg en welzijn? Omdat opsplitsen van menselijke problemen in medisch of sociaal niet werkt.

Wat wel werkt? Kom dat ervaren op 30 mei 2017 het Congrestival Sociaal ♥ Gezond in de metaalkathedraal te Leidse Rijn. een kruising tussen een inhoudelijk congres en een verbindend festival van NFACTORY en Movisie.

Straotpraot zal als praatjesmaker aanwezig zijn op het buitenterrein.

Uitnodiging

 

Hoe de dag was?
Lees deel uit het blog van : Maaike Kluft (Adviseur en projectcoördinator, Movisie) en Maryse den Hollander (Adviseur en trainer, Movisie).

Hartsvrienden voor één dag
Gezond en Sociaal. U zult niet ontkennen dat ‘Sociaal en Gezond’ als een heel logisch duo klinkt. Het klinkt net zo lekker als ‘Ying en Yang’ of ‘Jut en Jul’. Het zouden de hartvrienden moeten zijn van een
gezonde samenleving. Tijd voor verandering!

Die verandering vond plaats op het Congrestival Sociaal Gezond, een festival waarop professionals vanuit de lokale gezondheidszorg en het sociale domein voor één dag hartsvrienden waren.
Geen strak omlijnd congres. Wel een festival waarop aandacht was voor ontmoeting. Waar verrassing centraal stond en improvisatie werd toegejuicht. Een dag waarop er ruimte was om te praten, te
luisteren en elkaar te verrassen. Met gedeelde krachten en authenticiteit. Ruimte die elke keer onmisbaar blijkt te zijn om stappen tot verandering te durven nemen. Om samenwerking te realiseren en te werken aan een gezonde samenleving. Ruimte blijkt een essentiële randvoorwaarde te zijn om je gezond en sociaal te voelen.