Categorieën
Activiteiten Contact nieuws Samenwerking

Buurtwelkom

Ontdek Zuilen, jouw woonplek

Samen met buurtverwelkomer Claudia een uur de wijk in.
Op basis van jouw interesse.I.v.m. coronamaatregelen is er tijdelijk geen buurtwelkom te boeken.

Waar begin je als je net in een wijk bent komen wonen?
Het is net even anders als iemand je laat zien waar: je anderen kunt ontmoeten om te eten, te sporten of cultuur te beleven. Of je nu jong of oud bent. Zuilen heeft veel te bieden, heeft een rijke geschiedenis en er is volop groen in je buurt.

Binding met je buurt
 
‘Ik weet hoe belangrijk het is om een binding met je buurt te hebben. Tenslotte is een woonplek meer dan een dak boven je hoofd. Het zorgt ervoor dat je meedoet en thuiskomt.

Ik heb de wijk en haar bewoners leren kennen toen ik een aantal jaar geleden tot stilstand kwam door mijn gezondheid. Dat zorgde voor kansen en zo is Straotpraot ontstaan. Op straat maak ik contact met onbekende buurtgenoten. Zittend aan een klaptafel met een kop koffie of fietsend door de wijk en met tijd voor een gesprek. Door die contacten en de wensen uit de wijk bedenk en voert Straotpraot meer initiatieven uit zoals het buurtwelkom.

Buurtwelkom in de praktijk
Na een korte (telefonische) intake geeft Straotpraot tips en laat je de leukste plekken zien. Denk aan groen, speelplekken, eetgelegenheden, buurthuis, rariteiten en geschiedenis. Samen maximaal een uur de wijk in. Doordeweeks of in het weekend. Fietsend, lopend of met aangepast vervoer. Alles in overleg. En coronaproof.
Kleine groepjes is eventueel ook mogelijk.

Kosten?
Er zijn geen kosten aan verbonden. Een contante bijdrage na afloop wordt wel heel erg op prijs gesteld. Dit geld wordt gebruikt voor onkosten ( Straotpraot is namelijk een particulier vrijwilligersinitiatief zonder verdienmodel). En stort zelf een deel van de bijdrage om stichting De Nobele Hoeve te steunen. Deze heeft als doel : het creëren van bewustwording op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Interesse of informatie
Bel 06- 29087945. Op werkdagen dinsdag tot en met vrijdag.
Of laat je gegevens hier achter.

TOT SNEL

Burennetwerk Zuilen draagt buurtwelkom van Straotpraot een warm hart toe.