Spring naar inhoud

Wie en waarom?

Geluk is voor mij, ‘ dat doen waar ik plezier in heb’.

Een aantal jaar geleden kreeg ik de diagnose MS. Dat heeft vervelende consequenties in de huidige maatschappij op het gebied van volwaardig meedoen. Ik laat me hierdoor niet weerhouden om het leven , binnen mijn mogelijkheden, volop te leven. Zo zie ik de keerzijde en de kansen. Dat doen waar ik echt blij van word en wat energie geeft. Verschillig zijn en me inzetten voor een ander. Zo ga ik graag op pad met de driewielfiets, samen met mijn hond Sol en heb ik weer tijd voor een echt gesprek op straat. Wat van waarde is. Heb ik meer ruimte om te genieten van alle kleine zaken van het leven die ook volop de moeite waard zijn. Verder filosofeer ik graag over het leven. Houd ik van de natuur. Dat is voor mij een rijke inspiratiebron, net als de vele (onbekende) mensen die ik op mijn weg ontmoet. Levens die allemaal hun eigen unieke klankkleur en vertelling hebben. De moeite waard om te horen en te zien. Waar ik op mijn beurt ook gezien wordt en meedoe.

Hieruit voortkomend bedenk en voer ik (onbetaalde) sociale projecten uit. Zet ik mij voor rijkdom voor iedereen, een toegankelijke en schone stad en menselijkheid. Ik noem mijzelf een sociaal ondernemer en ben een buurtverbinder. Een deel van mijn ontdekkingen, gedachten zet ik daarnaast om in poëzie en vertellingen. www.alsbrugmanpraten.nl Of voor het Straatnieuws, de daklozenkrant van Utrecht.

Claudia Brugman